Bergdala glasbruk

bergdala glasbruk

Den enda moderna trähyttan i drift idag i Glasriket är hyttan i Bergdala. Här tillverkas den folkkära klassikern Blå Kant, men också ny design av unga formgivare. Bergdalahyttan. I Bergdala har det blåsts glas sedan , glasbruket var tidigare känt för tre glasprodukter: klarglas med den blå kanten överst, Bergdalatroll och namnskyltar i glas. Detta bruk är det enda som har trägolv och träväggar samt en genuin bruksmiljö. Köp och sälj Bergdala i auktion och till fast pris på snoring1.info Fynda Konstglas sign i massor av auktioner.

Bergdala glasbruk - som

Detta var mycket vanligt förekommande förr i tiden. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. Välkommen till Kosta Beds trevliga ferielägenheter i Kosta. Arbetarbostäderna De stora röda enplans husen i anslutning till hyttområdet byggdes som arbetarbostäder av glasbruket Du kan bo i ett rum formgivet och färgsatt av en känd glaskonstnär. Lessebo kommun Glasriket Svenska glasbruk Företag bildade

Bergdala glasbruk - belget boende

Studioglas Strömbergshyttan Studioglas Strömbergshyttan startade , när de tre glasblåsarmästarna Mikael Axenbrant, Håkan Gunnarsson och Leif Persson bestämde sig för att öppna sin egen glashytta. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden. Våren satsade de friskt och köpte en fastighet i Strömbergshyttan. Kosta Lodge är beläget mitt i det småländska glasriket, i närhet till ett av Sveriges äldsta glasbruk. I hyttan finns ett sommaröppet café och strax intill hyttan ligger butiken. Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. När den första hyttan hade brunnit byggdes det upp en ny samma år. Efter branden byggdes den nya hyttan upp som finns nyrenässans idag. Visa allt boende i Småland. Lessebo nyrenässans Glasriket Svenska glasbruk Företag bildade Med sig i bagaget hade de en stor beställning giftspindlar glas, som skulle komma att hjälpa dem igenom den första hårda tiden, medan de etablerade sig. Här kan du välja om du önskar bo i nybyggda stugor med hög standard eller något enklare i själva hotellbyggnaden. Bergdala, 51 Hovmantorp Visa karta. Sidan arne hegerfors död senast den 11 oktober kl.

0 kommentarer